Un Cap d’Any solidari

Segons les últimes enquestes sobre treball infantil, uns 425.000 nens i nenes de la República Dominicana nodreixen el mercat de treball d’aquell país.

Per a suplir les deficiències en el desenvolupament normal de la infància i per a cobrir les seves necessitats educatives bàsiques, sorgeix a la província de Las Terrenas, a la República Dominicana, la Fundació Mahatma Gandhí. Una ONG de caràcter local que dedica gairebé la totalitat dels seus esforços a accions de suport a la infància de la zona. Una zona amb una taxa força alta de turisme, majoritàriament europeu i nord-americà, que l’ha desestabilitzat i ha creat, de forma indirecta, dinàmiques d’alt risc pels nens i les nenes. 

La Fundació disposa d’un terreny situat a la localitat de Las Terrenas en el que s’ha construït una biblioteca que, al seu torn, fa d’escola i de refugi d’un bon nombre de nens i nenes que per diverses raons no poden rebre alfabetització reglada, que no poden ser atesos pels seus pares en horari extraescolar o que necessiten, simplement, un lloc on refugiar-se i sentir-se protegits, guiats i entesos.

Durant l’última temporada d’huracans, la biblioteca i la zona de jocs va patir diversos danys que per manca de mitjans econòmics encara no han pogut ser reparats.

L’estiu passat, quatre joves de Vilanova i la Geltrú, van actuar com a cooperants a Las Terrenas, col·laborant amb la Fundació. La seva tasca fou la d’impartir classes d’alfabetització i organitzanr activitats de lleure per la mainada, a banda de destinar esforços en la posada en marxa d’un centre de salut per a dones.

Un cop finalitzada aquella experiència, i en vista de les limitacions de la Fundació, han estat buscant formes de seguir aportant recursos a la zona. 

L’interès de La Medusa per involucrar-se en projectes de cooperació en els que hi estiguin implicades persones de Vilanova i la Geltrú és el que ens ha portat com a entitat a dedicar una fracció de cada entrada de la festa de Cap d’Any a la reparació i el reacondicionament dels desperfectes de la biblioteca i de l’àrea de joc annexa.

Des de la Medusa també volem manifestar que aquesta no pretén ser una iniciativa aïllada. D’ara en endavant, procurarem que la major part de projectes que generi l’entitat vagin acompanyats d’accions de cooperació amb entitats que fomentin la solidaritat.

Us mantindrem informats…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: